11:00

Frövi IK

Referat: Stene IF - Frövi IK

Förlust mot Stene IF!
Bortamatchen mot Stene slutade med förlust med 4-1. När domaren blåste igång matchen regnade det men efter ca 15 min så blev det uppehåll som varade matchen ut. Paul hade inför matchen ändrat lite i spelstrategin och killarna följde planen på ett bra sätt. Redan i matchens inledning är FIK nära att ta ledningen då en långboll slås mot Johannes men utrusande målvakt hinner precis ut. I spelminut 3 får vi en frispark på offensiv planhalva. Wille slår frisparken på mål med retur som följd men ingen FIK-spelare är först på returen. i Spelminut 11 rullar vi bollen riktigt bra och tror det var 6 fina pass inom laget innan bollen hamnar hos David H som får ett bra läge men bollen går utanför. Stene har lite mer boll än Frövi mellan spelminut 5 och 15 men är aldrig nära Luddes mål. I spelminut 18 nickar Johannes bollen till Gabbe som från högerkanten frispelar Bashir som kommer till höger inne i straffområdet men får inte till avslutet mot utrusande målvakt. En minut senare har Filip ett bra skottläge men bollen går utanför. i spelminut 15 till 25 är spelinnehavet mellan laget jämnt. Efter 25 spelade minuter tar FIK ledningen (0-1) då Davih H skjuter in en retur efter att Johannes prickat stolpen. Ledningsmålet för FIK var inte alls orättvis om man ser till målchanser. Vi fortsätter att spela ett bra positionsspel och håller ihop laget vilket märks i hemmalagets spel som blir lite stillatstående och mest slår långbollar. I spelminut 35 är vi nära att utöka ledningen då Johannes frispelar Bashir men bollen smiter utanför. Med 2 minuter kvar av första får hemmalaget hörna från höger. Hörnan slår in mitt i målområdet och bollen går ut till en felvänd hemmaspelare som lite billigt får vända om och lyckas få till ett skott som letar sig in i mål (1-1). Kändes surt att hemmalaget får kvittera i slutet av halvleken. Sett till målcahenser är första halvlek Frövis.
I andra halvleks 4:e minut slår Calle en frispark som hittar fram till Johannes som nickar mot mål men bollen räddas. I spelminut 57 kommer Filip i ett bra läge inne i straffområdet och försöker passa bollen vidare men en tå från en hemmaspelare medför hörna. När det har gått en kvart in i andra drar vi lite olyckligt på oss en frispark på hemmalagets vänsterkant. Frisparken slår mot bortre stolpe och där finns en hemmaspelare som lyckas nicka bollen mot mål och bollen letar sig in via Frövi spelare (2-1). i spelminut 65 får vi två hörnor men båda blir resultatlösa. Med 15 minuter kvar av matchen frispelas Dennis på vänsterkanten och kommer loss inne i straffområdet men Dennis vidarepass når inte fram utan målvakt är före - väldigt bra läge! Vi fortsätter att jaga och är inte alls borta spelmässigt men med 6 minuter kvar får Stene möjligheten att göra en omställning som medför 3-1. Kort efteråt har Filip ett skott som går över från ett bra läge. Med 1 minut kvar av ordinarie speltid så tappar vi bollen på mittfältet och Stene går till anfall och via ett skott punkterar hemmalaget matchen genom att göra 4-1. Ser man till spelet och antal chanser speglar inte 4-1 till Stene matchen men nu är denna match histora och vi blickar framåt.